A medencéd is megérdemli a tavaszi nagytakarítást!

Ha lassan is, de végre érkeznek a tavaszias, melegebb idők. Érdemes ilyentájt végiggondolni, hogy a kertünkben téli álmot alvó medencénket hogyan készítsük fel a közelgő nyári szezonra. Bizonyára megvan az a jelenet, ahogy nézed a letakart medencédet és az jár a fejedben, mennyi tennivaló szükséges még, mire az első pancsolásig eljutsz.

A jó hírünk az, ha szakszerűen történt a medence téliesítése, akkor minden bizonnyal valamivel kedvezőbb helyzetben vagyunk!

Első lépésben a medencetakarót tisztítsuk meg és távolítsuk el. Hagyjuk megszáradni és gondosan hajtsuk össze, hogy a következő tél előtt könnyebb dolgunk legyen. A fagytestek eltávolítása és megpucolása után pedig nekiállhatunk a medence vízének tisztításához.

Hiába a téli takaró, előfordulhat, hogy egy kevés szennyeződés bejut a medence vízébe. Itt lesz segítségünkre a medence porszívó, vagy a kényelmesebbeknek bátran ajánljuk a munka kiszervezését egy robotporszívó részére. A víz mellett a medence falán lévő zsírréteg és szennyeződés eltávolításáról se feledkezzünk meg!

Ha túl koszosnak látjuk a vizet, akkor természetesen cseréljük le!

Ha ezekkel megvagyunk, jöhet a gépészet beindítása. A homokszűrős gépészeti egység alapos átmosása, kitisztítása a legfontosabb, hiszen sok szennyeződés halmozódhat fel itt a tél folyamán. Ha az egység már tiszta, bízzuk rá a medence vízének további tisztítását.

Következő lépésben vizsgáljuk meg a víz klórtartalmát, keménységét, hogy tudjuk milyen és mekkora mennyiségű vegyszerekre lesz szükségünk. Algaölő szer, klórtabletta vagy granulátum és flokkuláló pelyhesítő szer biztosan a listánkon fog szerepelni.

Ha a folyamatban eddig eljutott egyedül, gratulálunk Önnek! A munka dandárján már túl van! Amennyiben elakadt a vegyszerek világában, akkor keressen minket bizalommal és beállítjuk a medencéjének megfelelő vízminőséget! Aktuális tavaszi vegyszercsomag ajánlatunkat eléri honlapunkon!

Ha viszont Önnek már az a gondolat is nyűg, hogy megtisztítsa és beüzemelje medencéjét, bízza ránk a teljeskörű tavaszi karbantartási munkát!

Várjuk megkeresését!