Párátlanítok

A beltéri medencéknél szükséges a páratartalom értékének megfelelő beállítása. Jól beállított (60-70%) relatív páratartalom jó közérzetet biztosít és védi az épület szerkezeteit. A készülékek többsége a levegő hőjét visszavezeti a helyiségbe, ezzel csökkentve a fűtési költségeket.
A szabályozott levegőjű helyiség méretétől függően a készülék a helyiségben felállított illetve különálló gépészeti helyiségben telepített lehet. A magán medencék többségében elegendő a helyiségben felállított berendezés. A nyilvános fürdőknél szükséges a gépészeti helyiség létesítése.

A készülék a falra vagy a padlóra állítva működhet. A beállított értéket tartja a készülék. Nagyon fontos a készülék megfelelő kiválasztása. Az alulméretezett készülék nem képes a megfelelő páratartalom tartására annak ellenére sem, hogy állandóan működik. A medencét használaton kívüli időszakban érdemes letakarni. Így energiát takaríthatunk meg, mivel csökkenthető a párolgás és a víz kihűlése is lassabb.

A nyilvános fürdőkben vagy nagyobb magán medencéknél szükséges a légkezelő külön helyiségen történő elhelyezése. A medencetérből elszívott  levegőt légcsatornákon keresztül juttatják el a kezelőbe és a megfelelő paraméterű levegőt vezetik vissza a medence térbe.