Kereskedelem

EW, DW rendszerű kémények
■ A termék – felhasználási szempontjából – lényeges és minőségtanúsítás alapját képző tulajdonságai:

A termékek MSZ 4360 szerinti 0,6 mm vastag, vonalhegesztett KO 35 Ti minőségű saválló acéllemezből készülnek, de készülhetnek DIN 17441 szerinti W.NR 1.4571 saválló acéllemezből is.
Az idomok ugyancsak hegesztett kivitelűek.
A hőszigetelés min. 5 cm Isolith.
A termékek 2000 mm átmérőig egyedi, 200 mm feletti átmérőben külön kiviteli tervdokumentáció alapján központi kivitelben is készülhetnek.
Az alkalmazás lényeges műszaki feltételei:

■ Az A-124/1994. számú Építőipari Alkalmassági Bizonyítvány az azonos jelű és keltezésű Alkalmassági Vizsgálati Jegyzőkönyvben (AVJ) szereplő adatokkal, műszaki jellemzőkkel mindenben megegyező termékre/építési módra vonatkozik, az AVJ 5. fejezetében megjelölt egyéb alkalmazási feltételek érvényessége mellett.

A hőszigetelt szerelt acél fémkémény és kémény béléscső rendszer gáztüzelésű tüzelőberendezésekhez alkalmazható.
A termékek 200 mm átmérőig egyedi, 200 mm feletti átmérőben külön kiviteli tervdokumentáció alapján központi kivitelben is készülhetnek.
A minőségtanúsítás módja: a forgalmazó /és/ vagy a gyártó tanúsítja, hogy a kereskedelmi forgalomba kerülő termékek minősége megegyezik az ÉMI vizsgálatra beküldött, ott megvizsgált és jóváhagyott termékek minőségével.
Valamennyi kéményelemet beütő szerszámmal, vagy egyéb el nem távolítható módon meg kell jelölni a gyártó jelével és az ÉMI ÉAB számával.
A kettősfalú hőszigetelt fémkémények létesítéséhez jelen alkalmassági vizsga nem mentesíti az építtetőt az építési engedély alól.
A kémény kialakításának és tele