Medence takarók

Medence takarók


A medencék takarása, fedése különböző célokat szolgál:
– biztonság
– hőmérséklet “szabályozás”
-szennyeződés elleni védelem
-fürdő szezon meghosszabbítása
-téli takarás


      Abdeckungen und Planen

Biztonsági takarók

A rúdmerevítésnek köszönhetően megakadályozza a kisgyerek és a áziállatok vízbe esését.
A feltekerő segítségével könnyen le- és feltekerhető.
Egész évben használható.


A fedések többsége több célt is szolgál egyszerre. A fedés kiválasztásánál fontos szempont legyen, hogy milyen gyakran használjuk, milyen célokat szeretnénk megvalósítani. Az egyszerűbb takaróknál is fontos a könnyű kezelhetőség, ha mindennapi használatra választjuk.
A takarók a víz felszínére fekszenek. A fedések lehetnek fixek és eltolhatóak.


Takarók

fix rögzítésű feltekerő
mobil feltekerő


A légkamrás takaró csökkenti a víz hűlését éjszaka vagy rossz idő esetén. A napsugarak segítségével gyorsítja a víz melegedését. A mindennapos használatra készül. A víz szinén terül el. Feltekerése egy rudra, tekerő kar segítségével történik.


PEB téli takaró

PEB takaró köralakú medencére
Befestigungsschläuche
PEB takaró vízzsákkal

A téli takaró célja a medence  és a víz megóvása a használaton kívüli időszakban. A medence letakarása a téli időszakban azért fontos, hogy a szennyeződések és a csapadék ne kerüljön a medence vízébe. Így a következő szezonban nem kell napokig takarítani a medencét. A fürdőszezon végén helyezzük el és tavasszal a szezon kezdetekor vesszük le.  Az esőt és a hóolvadékot elválasztja a medence vízétől. A fagy nem károsítja. Többféle rögzítési mód lehetséges. Egyes típusok teherbírása lehetővé teszi, hogy rámenjenek.
A takaró rögzítése nem minden medence esetében egyszerű. Ezekhez a medencékhez ajánljuk a vízzsákkal rendelkezőket, ahol a víz súlya rögzíti a téli takarót

                          


A takarók speciális fajtája a redőny. Ezeket a berendezéseket akár kézzel, akár géppel mozgathatjuk. A napi használatra készültek. Speciális fajtái a biztonságot is növelik. Elbírják a gyerek  vagy a kutya súlyát.